Evy Mette Tollefsen(39) fra Burfjord i Kvænangen kommune måtte helt til Iran for å bli tatt på alvor. Etter nesten 33 år i et smertehelvete som norsk helsevesen avviste som virus, muskulære plager, og til og med nevrologiske årsaker, oppdaget en privatlege i Oslo hvor skadet hun egentlig var.

Siste liten

Etter å ha vært til undersøkelse hos en iransk lege som jobbet i Tyskland begynte imidlertid ting å skje. Nå er Evy tilbake i hjembygda etter en vellykket operasjon i Teheran i Iran, utført av den samme legen hun møtte i Tyskland. Skadene i nakken var så omfattende at legene etter operasjonen kunne konstatere at hun var kommet i siste liten for å redde livet.

Typisk

Saken til Evy Tollefsen er spesiell, men i følge Norges Whiplashforbund er behandlingen hun har fått av norsk helsevesen dessverre også typisk for de som sliter med nakkeskader. Liv Nielsen i forbundet forteller i dagens papirutgave av Framtid i Nord blant annet at de ikke anbefaler noen sykehus nord for Trondheim pasienter med nakkeskader. Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø overser forbundet totalt fordi de mener at der overser man nakkeskadede totalt.

Nakkeskade kalt virus