Leddbåndskader i nakken er vanlig etter ulykker. Problemet i Norge er at man ikke har diagnostisk verktøy til å diagnostisere det. Norske helsemyndigheter og forsikringselskapene avviser at leddbåndskader eksisterer. På den måten slipper de å ta noe ansvar for skadene.

De siste årene har det også kommet enda bedre metoder for å påvise skadene. Stående MR er et eksempl på det. Et annet eksempel er noe som heter digital motion x-ray. Det er en røntgenmaskin som kan ta opp video av nakken i bevegelse. Denne maskinen kan påvise alvorlige leddbåndskader som fører til instabilitet i nakken og kjeveleddsdysfunksjon. I EUs retningslinjer for radiologi så skal man benytte denne type teknologi med å ta dynamiske bilder av nakken om det er mistanke om leddbåndskader. Dette tar norske helsemyndigheter ikke hensyn til.

Se nyhetsinnslag om digital motion x-ray fra USA .