Kiropraktor Erling Pedersen-Bach ved Specialklinikken Rebild skriver følgende på sine hjemmesider:

Til alle Whiplash patienter!
Torsdag d. 2.11.17 skal vi skrive ind i historiebøgerne. Jeg havde et vigtigt møde med ledelsen af et universitets forskerteam, som gik fantastisk for os. Så nu, kære Whiplash venner, vi nærmer os vores mål. Vi vil få den bedst mulige chance for at blive hørt, og forstået, hvis intentionerne bliver til virkelighed. Jeg må vente med at skrive hvad, der kommer til at ske, men jeg kan sige, at det, som er på vej, er det bedste, jeg kunne have ønske mig for jer. Gennem forskning og klinik evidens for DMX i relation til jeres symptomer og forbedringer deraf, vil en helt ny æra begynde.

Målet forbliver at ALLE, der i de kommende år får nakkeskader ved Whiplash eller ved andet uheld og andre ulykker, skal kunne få en DMX undersøgelse udført STRAKS efter skade er sket, og at denne undersøgelse skal dækkes af den skattebetalte sygesikring og/eller af jeres andre forsikringer. Undersøgelsen skal blive standard procedure. Kernepunktet er, at: hvirvlers bevægelse – eller mangel på bevægelse – lyver ikke! Dynamisk skade skal undersøges dynamisk og skal behandles dynamisk.

Målet for mig er at starte det største nakke -undersøgelses projekt, der nogensinde er lavet noget sted og af nogen. Alle der lider med nakkeskader i dag, skal med i denne undersøgelse. Med lidt overmod, tør jeg godt sige, at hvis jeg når helt i mål, vil både diagnoser og behandlinger gennemgå forandring og nytænkning lige fra medicinske og behandler- tekniske aspekter til uddannelsen af behandlere. Aldrig mere skal en funktionsskade af nakken kunne konverteres til ”funktionel lidelse”. Funktionsskader skal behandles som det de er ved at gendanne tabt funktion. Dermed får man livet tilbage.

Les hele det åpne brevet her:

http://www.specialklinikkenrebild.dk/index.asp?loadContent=259495