Den tidligere fotballstjernen Gøran Sørloth sliter med konstant hodepine.

Etter at han hadde gitt seg med fotballen var han fortsatt aktiv. Men til VG forteller han at han i 2009 fikk en kronisk hodepine som skulle vise seg å forandre livet hans.

– Jeg gikk rundt og hadde forferdelig vondt i hodet, men samtidig ingen anelse om hva som var feil. Uvitenheten gjorde meg veldig fortvilet. Jeg følte meg helt hjelpeløs, sier Sørloth til avisen.

Hodepinen har gjort at mye i Sørloths hverdag har blitt annerledes. Han må være mye mer forsiktig med hva han gjør. Belastninger og stress må det være minst mulig av, og dersom det blir for ille, må han legge seg ned og stenge ut både lyd og lys.

— På det verste må jeg avbryte det jeg gjør og legge meg ned i stille og rolige omgivelser. Lys og lyd må stenges helt ute, sier Gøran Sørloth (52) til VG.

Avisen skriver at skaden trolig er fotballrelatert.

KRAFTIGE SMERTER: I 2009 startet marerittet for den tidligere fotballstjernen Gøran Sørloth, da hodepinen for første gang meldte seg. Siden har den ikke forsvunnet.

Han tror at fotballen og hans «aggressive spillestil» har mye av skylden for hodeproblemene. I løpet av karrieren fikk han et tosifret antalll hjernerystelser.

Nakke-og kjeveskaddes landsforening får ofte henvendelser fra mennesker med kronisk hodepine, og vi påpeker viktigheten av en tverrfaglig utredning av hode, kjeve og nakke da det kan være flere skader som ligger bak symptomene.

https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Sorloth-lever-med-kronisk-hodepine-etter-fotballkarrieren-206487b.html

https://www.seher.no/kjendis/jeg-folte-meg-helt-hjelpelos/64170080